Hrvatska Kostajnica 1. listopada 2017

01.10.2017._-_4.jpg

U nedjelju, 1. listopada 2017. godine u kao nastavak dobre suradnje planinarskih društava PD Napredak – Zagreb i PD Djed iz Hrvatske Kostajnice  u osnovnoj školi Davorin Trstenjak u Hrvatskoj Kostajnici održano je motivacijsko predavanje za đak i njihove roditelje pod nazivom Uvod u planinarenje.

Predavač je bio Dragutin Vujić, dugogodišnji planinar i inicijator postavljanja Ledererove staze na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice. Po završetku predavanja dogovorena je posjeta đaka  osnovne škole Davorin Trstenjak  Zagrebu gdje je pred razgledavanja grada  i posjete Napretku, planiran odlazak u Park prirode  Sljeme uz obilazak starog rudnika srebra Zrinski.

Drago Vujić je sa  domaćinima, Planinarskim društvo Djed,  obišao Ledererovu stazu koju je do sada održavalo  Planinarsko društvo Napredak – Zagreb te je nakon obilaska predao na brigu i održavanje planinarima iz Hrvatske Kostajnice. U razgovorima dogovorene su i neke zajedničke akcije u narednoj godini kao i zajednički izleti na području Hrvatske Kostajnice kao i Hrvatskog Zagorja