SICILIJA

 

SICILIJA  

Sicilija 1 Sicilija 2 Sicilija 8 Sicilija 4 sicilija 5 Sicilija 6

Program putovanja:

1.dan 25.08. Petak, ZAGREB – ORVIETO - NAPULJ
Polazak komfornim autobusom u 20.30 iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum i u 21:00 sati iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz dovoljan broj zaustavljanja za odmor.
.
2. dan 26.08. Subota, ORVIETO – NAPULJ - BROD
Jutarnji dolazak u srednjovjekovni grad Orvieto (Urbs Vetus). Stručni razgled grada, najveća znamenitost Orvieta je njegova romaničko-gotička katedrala Santa Maria Assunta čija je gradnja započela 1290. u čast Čuda iz Bolsene, a završena 1580. Unutrašnjost katedrale bogato je dekorirana radovima brojnih srednjovjekovnih kipara i slikarafreske u Cappella Nuova rad su Luke Signorellija i Fra Angelica, katedralu krase I brojne skulpture iz 16. stoljeća … Slobodno vrijeme za vlastiti program. Polazak iz Orvieta je u 13.00 sati, te nastavak puta prema Napulju. Ukoliko bude vremena kraći razgled Napulja, Gallerie Umberto – čuveni starinski tržni centar, pasaž sa predivnim zdanjima, staklenim polukružnim krovom koji se nalazi preko puta San Carlo operne kuće … ukrcaj na brod za Siciliju. Smještaj u 4-krev. kabinama (unutarnje) s twc. Polazak komfornog trajekta je u 20.00 sati. Uživanje u sadržajima broda. Noćenje.
.
3. dan 27.08. Nedjelja, PALERMO - MONREALE
Jutarnji dolazak u Palermo, razgled grada: Quattro canti (povijesna jezgra), katedrala, kazalište Politeama, trg Pretoria, San Giovanni degli Eremiti, normanska palača..., smještaj u hotel u Palermu, poslijepodne odlazak u Monreale, posjet veličanstvenoj katedrali iz normanskog perioda. Povratak u hotel, slobodno vrijeme ... Večera u hotelu. Noćenje.
.
4. dan 28.08. Ponedjeljak, SEGESTA - ERICE – TRAPANI – AGRIGENTO
Doručak. Nastavak puta prema zapadnoj strani otoka uz kraću pauzu u Segesti, razgled grčkog hrama. Obilazak i uživanje u mjestima Erice (normanska utvrda-Castello di Venere) i Trapani (slikovita plaža) gdje ćemo imat slobodno vrijeme za ručak I odmor. Nastavak puta prema Agrigentu te večernji dolazak u Agrigento. Smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.
.
5. dan 29.08. Utorak, AGRIGENTO – ENNA - PIAZZA ARMERINA - CATANIA
Doručak. Jutarnji razgled arheološkog lokaliteta Doline hramova, te nastavak puta prema najljepšoj, istočnoj strani otoka uz pauzu u čarobnom mjestu Enna, te razgled svjetski vrijednih mozaika u Piazzi Armerini. Dolazak u jedan od gradića u okolici Catanije u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
.
6. dan 30.08. Srijeda, USPON NA ETNU 3320m/nv - CATANIA
Doručak. Polazak autobusa u 6:00 sati za „Nacionalni park Etna“ do Silvestarskih kratera na najpoznatijem i najvećem vulkanu u Europi – Etni (3323 m/nv). Detaljan program uspona planinari će dobiti naknadno od planinskog vodiča na sastanku grupe.Polazak ne-planinarske grupe za „Nacionalni park Etna“  je u 12 sati, uspon i razgled je moguć uz pomoć žičare ili terenskih vozila (fakultativno - plaća se na licu mjesta) do visine 2900 m/nv. Poslijepodnevni povratak u hotel. Večera. Noćenje.
.
7. dan 31.08. Četvrtak CATANIA - TAORMINA
Doručak, jutarnji razgled Catanije, najveća katedrala Santa Agate na Siciliji, slobodno vrijeme za shopping i vlastito razgledavanje grada. Poslijepodnevni posjet rajskom mjestu Taormini. Preporučamo posjet grčkom teatru iz 3. stoljeća prije Krista. Povratak u hotel u večernjim satima. Večera. Noćenje.
.
8. dan 01.09. Petak, CATANIA – SIRACUSA - NOTO
Doručak. Izlet u povijesnu Siracusu s veličanstvenim ostacima najmoćnijeg grada Magne Graecie iz 734. godine prije nove ere, Dionizijevo uho… nakon razgleda Siracuze odlazak u Noto. Gradić je pod zaštitom Unescoa zbog brojnih baroknih palača i crkvi. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.
.
9. dan 02.09. Subota, CATANIA – CEFALU - PALERMO
Doručak, polazak autobusa u 9:00, vožnja prema Mesinskom tjesnacu (ita. Stretto di Messina), morskom prolazu između Sicilije na zapadu i Italije na istoku koji spaja Jonsko i Tirensko more … nastavak vožnje prema Palermu uz dužu pauzu u slikovitom gradiću Cefalu koji se diči svojom prekrasnom normanskom katedralom. Ukrcaj na brod koji polazi u 20.00 sati iz Palerma za Napulj. Smještaj u 4-krev. unutarnjim kabinama. Noćna plovidba. Noćenje.
.
10. dan 03.09. Nedjelja, NAPULJ - ZAGREB
Jutarnji dolazak u Napulj, te nastavak puta prema Zagrebu uz mogućnost pauze u mjestu iznenađenja ukoliko bude vremena. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. 
 
Sicilija 10 Sicilija 15 Sicilija 16 Sicilija 11 Sicilija 16 Sicilija 12.jpg
 
Cijena putovanja iznosi: 935,00 €
 
U cijenu uključeno:
- Konforni autobus za cijelo vrijeme putovanja, cca 2700 Km
- Brod s četverokrevetnim kabinama na relaciji Napulj - Palermo, Palermo - Napulj
- 6 noćenja u odličnim hotelima, Palermo centar, Agrigento centar, Taormina - Letojanni, dvokrevetne sobe TWC, doručak, 
- Doplata za 6 večera u hotelima
- Svi razgledi po programu
- Stručni turistički vodič
 
Uskoro će biti popis hotela!
 .
U cijenu nije uključeno:
- Večere na brodu
- ulaznice za lokalitete
- pića i osobna potrošnja
- boravišna taksa cca 3€ (samo na Siciliji)
- doplata za dvokrevetnu kabinu na brodu
 
Informacije i prijave: Franko  +385 98 275 719 ili Renato +385 91 506 4411